Termékeink ezen csoportjába azok a kazánok tartoznak, amelyeket otthoni használatra fejlesztettünk ki, illetve közepes mennyiségre tervezett, saját gyümölcsből erjesztett párlatok főzésére alkalmasak.
Ez a modell nagyon praktikus, könnyen kezelhető. Egyszerűen tölthető tele erjesztett gyümölcskeverékkel, és egyszerű a kiürítése is. A kemence forgatható fogantyúval ellátott, tehát a felső rész felfordításához, és ily módon ürül ki a kazán.
A termék keverős és keverő nélküli változatban kerül a forgalomba. Az előkészületek és a munkálatok egyszerűek. Könnyen szállítható, és a desztillációt kis helyiségekben is meg lehet valósítani.
Emellett rézhengert is rendelhető a spiral, az elektormos keverő és más eszközök helyett. Vásárlóinknak megadjuk azt a lehetőséget, hogy megtervezzék saját kazánjukat. Szabadon választhatjákl ki az anyag vastagságát, illetve a kazán egyéb jellemzőit.
Az eszköz azon részei, amelyek érintkeznek az erjesztett gyümölcskeverékkel és a párlattal, nagy tisztaságú elektrolitikus rézből készültek ( 99,99% ). Ez a fém jó hővezető, ellenáll azon szervez savak hatásának, amelyek a törkölyben vannak. Pozitívan hatnak a pálinkafőzet ízére és illatára.
A mi pálinkafőző-kazánjainkban nyert párlatok kellemes aromájúak és ízletesek. A mi termékeink főzik a legminőségesebb házipálinkákat.
A kazán egy edény, amely a kemencébe van beépítve. Itt főzhetjük a gyümölcscefre keverékét. A hagyományok szerint rézből készítjük. A törköly leégésének megelőzése érdekében két megoldást láttunk elő:
Az egyik lehetőség a keverő nélküli kazán. Ebbe a típusú kazánba rézbetétet építettünk be (rács), amely megakadályozza, hogy a törköly szilárd részei érintkezzenek a kazán ajlával. Emellett kiküszöböli a főzet leégését a desztilláció során- akadályként ajánljuk.
A másik opció a keverővel ellátott pálinkafőző. Fogantyúval vagy elekronikus keverővel láttuk el a modell ezen változatát. kezerő sárgaréz- és rozsdamentes-acélemezeből készült, amelyek ellenállnak a szerves savak hatásának. A fogantyú elmozdításával a keverő megelőzi a főzet leégését. Hozzájárul az egységesebb fűtéshez, de gátolja a törköly habzását. A keverőt minden 5-6 percben meg kell mozdítani, de csak néhányszor kell megforgatni. A keverő forgatásával nincs leégési kockázat.
A fedő a kazán tetején található, amely befogadja a törkölyből eredő párát, amely a forrás után a törkölyből kiáramló párlatot a gőzelvezető-csőbe vezeti. A legkiválóbb rézlemezből készült, és félgömb alakú. A fedőn elhelyeztünk egy bimetál hőmérőt, amely követi a hőmérsétklet növekedését a főzés során. A fedő és a kazán csatlakozását víztömétéssel oldottuk meg.
A kemence kazánlemezből készült, megerősített élekkel, ajtóval és hamutartóval. A hengerek vagy a mozgatható kemence elfordítható foganyúval vannak ellátva, és ily módon kell kiüríteni a kazánt. A három láb stabilitást ad a pálinkafőzőnek. Ez a modell is tűzálló lakkal bevont.
A gőzelvezető-cső összeköti a fedőt a hűtővel. Rézcsőből készült, és hűtőmechanizmusként funkcionál, amelyben a párlat lehűl. A cső csatlakozási pontja a kupolával és a hűtővel víztömítéses megoldással van összekötve.